tirsdag, september 23, 2008

Folk er gærne.

"Mandag satt han i avhør for trusler, tirsdag morgen drepte han ti personer på en skole i Finland, før han skjøt seg selv." Matti Juhani Saari (22) fra Finland hadde lagt ut to videoklipp på You Tube. På det ene klippet skyter han med pistol på en skytebane. Videoklippene ble lagt ut på nettet for henholdsvis fem dager og to uker siden.
I sin brukerprofil opplyser 22-åringen at hobbyene hans er «våpen, data, øl og sex».
I den ene videoen avfyrer han flere skudd og snur seg deretter mot kameraet og sier «goodbye». Deretter forsvinner han ut av bildet. I den andre videoen sier han «you will die next» (du er neste til å dø), og skyter flere skudd i retning kameraet.

Han ble tatt inn til avhør av politiet på mandag da de fant ut dette, men ble sluppet ut igjen da politiet mente at han ikke var noen trussel. Dagen etter ved 11-tiden lokal tid gikk Saari inn i et klasserom på skolen. Her dro han fram et automatvåpen og begynte å skyte mot elevene, som holdt på med en tentamen. Etter en time var minst elever døde, mens to personer var såret.
Saari forsøkte deretter å ta sitt eget liv, men han døde ikke umiddelbart. Han ble sendt til sykehuset i Tammerfors, med skuddskader i hodet. Tirsdag ettermiddag meldte den lokale politisjefen i Kauhajoki at mannen var død. Han sier også at mannen tok livet av ti personer og at det totale dødstallet etter skolemassakren dermed er 11.


Da spør jeg meg selv. Hva skjer med verden? Hvorfor i heklefjell lot politiet denne mannen gå? De må jo skjønne at når han kan legge ut sånne trussel videoer på YouTube, så er han jo farlig. Eller syk! De burde i allefall hatt han over natten. Eller tatt fra han alle våpnene han hadde. Nei huff sier jeg. Blir redd!!

4 kommentarer:

Trine Elita sa...

Ved siden av der du trykker når du skal laste opp bildet ;-)

Trine Elita sa...

Ja, og btw. Verden er sjuk!

Anonym sa...

verden er gal!

Tine Carita sa...

kødder du eller? herrgud blir redd jeg, stakkars barn! sykeste... finnes mye rart her i verden ja! dumme polti som tar så lett på det..